• Tel: 089 71 22 10
  • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie

Schoolbestuur

Het schoolbestuur van de Kunstkoepel/gemeentelijke academie voor muziek en theater is het gemeentebestuur van Lanaken. De academie valt onder de bevoegdheid van de schepen voor onderwijs en academie. De verbinding tussen het gemeentebestuur en de directie van de academie gebeurt via het afdelingshoofd van de gemeente Lanaken. De algemeen directeur van de gemeente Lanaken stuurt alle afdelingen aan.

Schepen voor personeel, sport, cultuur, evenementen, onderwijs en academie: Dominique Terwingen

Algemeen directeur: William Vancleynenbreugel

Afdelingshoofd: Wilfried Geraerts

De gemeente Lanaken vormt samen met de stad Bilzen en de gemeente Zutendaal een interlokale vereniging. Dit om de organisatie van deeltijs kunstonderwijs in zowel Lanaken, Bilzen als Zutendaal mogelijk te maken voor de domeinen muziek, woordkunst- drama en beeldende- en audiovisuele kunsten. Deze interlokale vereniging uit zich in de vorming van de “Kunstkoepel”.

De academie valt in de stad Bilzen onder de bevoegdheid van schepen voor cultuur, verenigingen, vrijwilligers, academie en kinderopvang, Griet Mebis.

In de gemeente Zutendaal valt de academie onder de bevoegdheid van schepen voor cultuur en bibliotheek, evenementen, lokale economie, sociale economie, jeugd en academie, Yannick Eurlings.