• Tel: 089 71 22 10
 • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal

Academiereglement

 

Welkom in onze school

Dag nieuwe leerling,

hartelijk welkom, nu je vandaag je eerste stap in de academie voor muziek en woordkunst - drama zet. Voortaan ben je leerling van onze academie. Het zal misschien wat tijd vragen, maar wij zullen je zeker helpen om je hier zo snel mogelijk thuis te voelen. Wat willen we bereiken in onze school? Wat zijn onze doelen?

 1. Wij streven een aangenaam en motiverend leer – en leefklimaat na zowel voor personeel als voor leerlingen en ouders. Kwaliteit vinden we op onze school belangrijk. Iedereen doet zijn werk zo goed mogelijk: goed onderwijs en een kindvriendelijke aanpak zijn daarbij de norm. Ook streven wij een efficiënte organisatie, een goed functionerende administratie en kwaliteitsvolle concerten/projecten na. Daarom verwachten wij ook van jou dat je het beste van jezelf geeft: je zet je goed in tijdens de les, werkt mee in de klas, en maakt tevens thuis genoeg tijd vrij om te oefenen en te studeren. Alleen zo bereiken we het beste resultaat.

 2. De Kunstkoepel is een kunstschool waar je muziek en woordkunst – drama kan leren. Op basis van jouw eigen mogelijkheden kan je er je muzikale en/of verbale kennis en vaardigheden ontwikkelen. Dàt is de bedoeling.
  Het Departement van Onderwijs heeft einddoelen geformuleerd: wat moet je voor elk vak kennen en kunnen. De leerkrachten van onze academie hebben dat aangevuld met doelen die zij zelf ook nog belangrijk vinden. Die staan in zogenaamde jaar- en graadsplannen. Naast het maken en het uitvoeren van muziek/woordkunst – drama vinden we het belangrijk dat je ernaar leert luisteren, achtergrondinformatie ervan kent en een eigen mening leert vormen. Juist daarom zijn naast het hoofdvak ook de omringingsvakken belangrijk. Op die manier leer je alles wat bij kunst hoort en komt het beste van jezelf naar boven.
  Door deze manier van werken mag je worden wie je bent: een brede kunstenaar. Je kent je vak, je kan een stijlvol optreden verzorgen, je experimenteert en bent creatief, bovendien ben je een teamspeler.

 3. In onze school moet je regelmatig proeven en toetsen afleggen voor een jury. Deze is samengesteld uit leerkrachten van onze school, soms aangevuld met leerkrachten uit andere academies. Zij controleren samen of je voldoet aan de eisen.
  Bij die proeven streven wij steeds een mooi afgewerkt artistiek product na, net als bij de leerlingenconcerten, projecten,... die geregeld worden georganiseerd.

 4. Ieders persoonlijkheid is belangrijk. Onze school streeft de ontwikkeling van de totale persoon na. Het leren met hoofd, hart en handen zal zo altijd zinvol zijn.

 5. Door de kunst word je gevormd tot een cultureel ontwikkeld mens. Ook willen we je sociale vaardigheden ontwikkelen om je in staat te stellen positieve relaties met anderen op te bouwen. Dit versterkt ongetwijfeld je levenskwaliteit maar ook het maatschappelijk weefsel.
  Voor meer info i.v.m. onze doelen verwijzen we je graag naar ons Artistiek Pedagogisch Project (APP) www.academielanaken.be of www.kunstkoepel.be

Ook jou, goede oude bekende,
heten wij terug van harte welkom. Jij bent reeds op de hoogte van het reilen en zeilen van onze academie. Wij hopen dat jij je artistiek verder kan ontwikkelen volgens je eigen aangeboren talenten.
Wij wensen jullie allen een fijn schooljaar toe.

 

Het volledige academiereglement kan u in deze pdf downloaden.