• Tel: 089 71 22 10
  • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal

Muziek

Middelbare Graad

De Middelbare graad (vanaf 12 jaar) duurt 3 jaar. Het lespakket bestaat uit:

 
Wekelijkse verplichte lessen:

1u instrument of zang en/of instrument jazz & lichte muziek

·       In groepjes van ± 2 à 4 leerlingen

·       Wat: In deze cursus bouw je verder op je kennis in de lagere graad. Je speel- enzangtechniek, gehoor, melodische en ritmisch gevoel worden verder ontwikkeld.

 

1u AMC/AMV (algemene muziekcultuur)

·       In groepen van ± 15 leerlingen

·       Wat: AMC is een doe-vak. Samen met je medeleerlingen maak je kennis en bespreek je een brede waaier aan muziekstijlen en muziekvormen. Je bekijkt en analyseert muziek- en filmfragmenten. De cursus AMC pop & jazz leert je werken met akkoorden. Akkoordenschema’s en improvisatietechnieken. Hiervoor legt de cursus een theoretische en technische basis

 

1u samenspel / begeleidingspraktijk / koor / ensemble jazz & lichte muziek

·       Zowel in kleine groepen als in grotere ensembles

·       Wat: Samen musiceren, elkaar aanvoelen en interacties aangaan … dat leer je in een samenspelgroep. Per discipline biedt de academie aangepaste samenspelgroepen aan. In de les begeleidingspraktijk leer je andere muzikanten begeleiden. Je zoekt akkoorden bij een bestaande melodie en je ontwikkelt je improvisatietalent en je muzikale fantasie.

 

Extra keuzevak:

1u AMT (akkoordenleer)

·       In groepen van 3 à 4 leerlingen

·       Wat: In de cursus algemene muziektheorie (AMT) of akkoordenleer leer je componeren en arrangeren. Je leert alles over akkoorden en het schrijven van goede melodieën. AMT is dus een heel praktisch vak. Het is een cursus die je 1 uur per week facultatief kan volgen.