• Tel: 089 71 22 10
 • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal

Nieuwe schooljaar

Geachte ouders

Beste leerling

Leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel zijn intussen ingewerkt in het nieuwe schooljaar. We heten de vele eerstejaars en de leerlingen die middels een proefperiode in een hoger leerjaar zijn ingestapt van harte welkom.

 Het kader lagere graad ziet er als volgt uit:

- 1 wekelijkse lestijd AMV van 90’ en instrument / zang van 60’

- 1 maandelijkse lestijd atelier van 120’ waarbij samenzang / samenspel wordt aangeboden in de laatste week van de maand. Er worden ook samenspelklassen instrument (L3,L4) aangeboden in de disciplines hout-, koperblazers, gitaar en slagwerk.

 

De uitgestrektheid van onze academie (13 vestigingsplaatsen), de vele activiteiten en het grote leerlingenaantal (1140) nopen ons tot een transparante en goed gestructureerde organisatie.

Deze ziet er als volgt uit:

 

 1. Directie: dhr. Roland Smeets – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 089/71 22 10
  - spreekuur hoofdschool Gellik en filialen Bilzen, Zutendaal na telefonische afspraak via de administratie –
 1. Pedagogisch-artistiek adjunct-directeur: dhr. Harry Faessen - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - spreekuur hoofdschool Gellik: na telefonische afspraak via de administratie – 089/71 22 10
 1. Dienstverantwoordelijke administratie: mevr. Patricia Werrens – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Beheer website: dhr. Ronald Stassen - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 3. Coördinator studierichting theater: dhr. Marco Lenaerts – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 4. Coördinator pop- en jazzmuziek: dhr. Johan de Haan - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 5. Coördinator filiaal Zutendaal: mevr Gera de Best - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 6. Coördinator en Taakleraar filiaal Bilzen: mevr. Marrit Bruwiere - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 7. Taakleraar Lanaken en Zutendaal: dhr. Jan Mertens – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voornoemde personen zullen –naast leraar, toezicht en administratie- open staan voor uw praktische, artistieke, pedagogische verzuchtingen en problemen.

Naar goede gewoonte maken leerlingen tot 18 jaar gebruik van een schoolagenda. “Woordkunstenaars” gebruiken een logboek. Hierin worden lessen en opdrachten (taken) genoteerd. Tevens is dit een ideaal communicatiemiddel tussen ouders en leerkracht(en); men kan er immers wederzijds op- en aanmerkingen in noteren, melding maken van problemen, wensen, verzuchtingen.

Ook kiezen meer en meer leerkrachten ervoor om te communiceren via mail. Hierin wordt een kort lesverslag en/of huistaak vermeld.

Belangrijk is dat elke ouder reageert op de op-/aanmerking die door de leraar wordt geformuleerd! Regelmatige controle van de schoolagenda/logboek/mail is dus geen overbodige luxe! 

Al onze leerlingen worden in de loop van de maanden januari/februari en mei/juni geëvalueerd en ontvangen de resultaten van hun vorderingen via hun rapport eerste/tweede semester. Tevens worden er in deze periode oudercontacten georganiseerd: hier worden zowel de schoolse als de sociaal-emotionele vorderingen van uw kind(eren) besproken.

Wij, als team, zijn er stellig van overtuigd dat we met dit ruime aanbod aan ondersteuning tegemoet kunnen komen aan al uw verzuchtingen en een optimale persoonsgerichte begeleiding en opleiding kunnen garanderen.

 

We wensen u en/of uw kinderen een muzikaal/verbaal leerzaam schooljaar toe.

Met dank voor het vertrouwen.

 

In naam van het volledige team

 

Roland Smeets

Directeur